Ανάσα ανακούφισης για τις διεθνείς αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανάσα ανακούφισης για τις διεθνείς αγορές

Ανάσα φαίνεται να παίρνουν σήμερα οι διεθνείς αγορές επιστρέφοντας σε θετικό βηματισμό μετά από την πιο επώδυνη εβδομάδα που έζησαν τα τελευταία οκτώ χρόνια. Το κουδούνι της έναρξης βρήκε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αξιών να ανακάμπτουν, ενώ σταθεροποιητικές αν όχι ανοδικές καταγραφηκάν και οι τάσεις στις ασιατικές αγορές. Ανοδικά κινήθηκαν και οι τιμές του πετρελαίου και άλλων βασικών εμπορευμάτων, βρίσκοντας στήριγμα στη νέα υποχώρηση του δολαρίου.

Αναλυτικότερα, στα ευρωπαϊκα ταμπλό ο DAX καταγράφει άνοδο 1,64% κινούμενος στις 12.306,40 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει άνοδο 1,17% κινούμενος στις 5.138,63 μονάδες ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου κινείται ανοδικά κατά 1,08% στις 7.169,30 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται περίπου 0,9%, με «οδηγό» τράπεζες και μεταλλευτικές βιομηχανίες.

Ωστόσο παρά το θετικό ξεκίνημα η νευρικότητα της προηγούμενης εβδομάδας δυσχεραίνει τις βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για συνέχιση της ανόδου.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία μετά από το ισχυρό sell-off της Wall Street την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα ασιατικά ταμπλό, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,52%, ενώ ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα ενισχύθηκε κατά 0,76% κλείνοντας στις 3.153,56 μονάδες.

Ο Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη 0,91% κλείνοντας στις 2.385,38 ενώ ο αυστραλιανός ASX 200 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,30% κλείνοντας στις 5.820,70 μονάδες, εν μέσω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το χρηματιστήριο στο Τόκιο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider