Πολυνομοσχέδιο και SSM «στρώνουν χαλί» ανόδου για το Χρηματιστήριο

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολυνομοσχέδιο και SSM «στρώνουν χαλί» ανόδου για το Χρηματιστήριο

Με ελαφρά διόρθωση ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, το οποίο φαίνεται να αφομοιώνει την εντυπωσιακή άνοδο 6% από την αρχή του έτους και 2,6% μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρούσε οριακά κατά 0,17% στις 849,68 μονάδες, με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Οι χρηματιστηριακοί αναλυτές, ωστόσο, εκτιμούν ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου απόψε στη Βουλή, καθώς και η συνάντηση των Ελλήνων τραπεζιτών με τους επικεφαλής του SSM στη Φρανκφούρτη, όπου θα τεθεί το πλαίσιο για τα stress tests των τραπεζών τους επόμενους μήνες, θα δημιουργήσουν νέα δυναμική ανόδου για τις ελληνικές μετοχές.

Όπως σημειώνει ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος Τμήματος Ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή, «η αισιοδοξία φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει στην ελληνική αγορά, καθώς οι αγοραστές δείχνουν πρόθυμοι αφενός να ρισκάρουν περισσότερο και αφετέρου να προστατέψουν τις θέσεις τους από την όποια πίεση έρχεται από την κατοχύρωση κερδών».

Σημειώνει, μάλιστα, ότι οι διορθώσεις που έως τώρα έχουν παρατηρηθεί είναι ρηχές, διαχειρίσιμες και εκτονώθηκαν μέσα στις συνεδριάσεις χωρίς να δίνουν μεγάλες ευκαιρίες εισόδου χαμηλών τιμών σε ρευστότητα που βρίσκεται εκτός Αγοράς. «Το ταμπλό είναι πολύ πιο ζωηρό, οι κινήσεις έχουν ανοίξει και προς την μικρή κεφαλαιοποίηση και η αγορά διψά για stories χωρίς απαραίτητα αυτά να συνοδεύονται από θεμελιώδη, τουλάχιστον στην παρούσα φάση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει στο insider.gr ο κ. Δημήτρης Τζάνας, διευθυντής Επενδύσεων της Κύκλος Χρηματιστηριακή, την Παρασκευή αναμένεται η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης S&P’s, η οποία θα δώσει σημαντική ώθηση στο επενδυτικό κλίμα, με την υπέρβαση των 860 μονάδων να θεωρείται ένας αρκετά ρεαλιστικός στόχος για την εβδομάδα που ξεκινά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider