Χρηματιστήριο: Ανατροπή τάσης με τραπεζικό ράλι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Ανατροπή τάσης με τραπεζικό ράλι

Η δυναμική επανεμφάνιση αγοραστών στο τέλος των συναλλαγών ανέτρεψε την αρνητική εικόνα που κατέγραφε το Χρηματιστήριο Αθηνών και με πρωταγωνιστές τους τίτλους των τραπεζών και της ενέργειας έκλεισε σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα.

Η ανακοίνωση για την επικείμενη λήψη δόσης 4,5 δισ. ευρώ από τον ESM δημιούργησε κλίμα ευφορίας σε μια συνεδρίαση που οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινήθηκαν ανοδικά.

Θετικά συνέβαλε και το γεγονός ότι τα νέα από το μέτωπο των τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών είναι θετικά και από τις τράπεζες εκπέμπονται θετικά μηνύματα.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ο δείκτης των Τραπεζών (4,11%). Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Πειραιώς (+5,54%), Εθνική (+5,11%), Eurobank (+4,55%) και η Alpha Bank (+2,62%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 846,98 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,28%. Ανοδικά κινήθηκαν 68 μετοχές, πτωτικά 44 και 123 παρέμειναν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 89,1 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 91,4 εκατ. μετοχές.

Χρηματιστικοί αναλυτές επισημαίνουν πως η επόμενη τεχνική στήριξη πριν τις 905 μονάδες είναι οι 860 μονάδες επίπεδα με τα οποία θα αναμετρηθεί πλέον ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης.

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (52,9 εκατ. μετοχές) και της Eurobank (7,4 εκατ. μετοχές).Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (18,1 εκατ. ευρώ) και της Alpha Bank (10,3 εκατ. ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε κέρδη σε ποσοστό 1,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,56%.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ιντερτέκ +15,20%, Audiovisual +13,57% και ΒΙΣ +9,74%.Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Βογιατζόγλου -4,19%, Μοτοδυναμική -3,38% και Σέντρικ -2,98%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider