ΧΑ: Με το βλέμμα στον ΟΔΔΗΧ και την Ευρώπη οι επενδυτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΧΑ: Με το βλέμμα στον ΟΔΔΗΧ και την Ευρώπη οι επενδυτές

Οι πωλητές κυριαρχούν σε άλλη μια συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί λίγο πριν τις 12:30 κατά 0,77% στις 714,61 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στον ΟΔΔΗΧ και στις διαδικασίες ανταλλαγής ομολόγων ύψους περίπου 30 δισ. ευρώ που ξεκινούν σήμερα.

Επιβαρυντικά λειτουργεί και το κλίμα στην Ευρώπη με τις ευρωπαϊκές μετοχές να χτυπουν χαμηλό οκτώ εβδομάδων σήμερα.

Η υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου λόγω των ανησυχιών για τις προοπτικές για τη ζήτηση και οι πιο αδύναμες τιμές μετάλλων ασκούσαν πιέσεις στις μετοχές εξόρυξης και ενέργειας, όπως η Rio Tinto και η Royal Dutch Shell. Η υποχώρησή τους συνέβαλε στην πτώση κατά 0,6% του πανευρωπαϊκού δείκτη STOXX 600, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,4% ενώ ο γερμανικός DAX, που περιλαμβάνει πολλές εταιρίες με εξαγωγική δραστηριότητα, υποχώρησε κατά 0,6% λόγω της ενίσχυσης του ευρώ.

Οι τράπεζες σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 1%, αλλά οι απώλειες επεκτείνονταν και σε άλλους κλάδους καθως οι επενδυτές συνεχίζουν να κατοχυρώνουν κέρδη ύστερα από το φετινό ράλι. Ο δείκτης STOXX καταγράφει άνοδο σχεδόν 6% από τις αρχές του έτους.

Στον αντίποδα, η Airbus ενισχύθηκε κατά 3,4%.Ο επενδυτής και πρωτοπόρος της αεροπορίας Μπιλ Φράνκε προχώρησε σε μια παραγγελία ύψους 49,5 δισεκ. δολαρίων για την αγορά 430 αεροσκαφών Α320neo της Airbus.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.