Χάθηκαν οι 750 μονάδες υπό το βάρος τραπεζικών πιέσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάθηκαν οι 750 μονάδες υπό το βάρος τραπεζικών πιέσεων

Οι ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οδηγώντας τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη κάτω από το ψυχολογικό όριο των 750 μονάδων.

Οι πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις για την επιτυχία του ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον αφήνουν αδιάφορούς τους επενδυτές, οι οποίοι αποεπενδύουν από το ΧΑΑ, φοβούμενοι την νευρικότητα που θα επικρατήσει κατά τη διάρκεια της δίμηνης τρίτης αξιολόγησης, η οποία ξεκίνησε σήμερα με τις συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων με υπηρεσιακά στελέχη υπουργείων.

Η αγορά δεν αντέδρασε στη θετική έκθεση της JP Morgan η οποία εκτίμησε πως η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, μέχρι τον Ιανουάριο και πως αν δεν υπάρχει κάποιο πολιτικό ρίσκο στον ορίζοντα, η ομαλοποίηση της καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης θα επιτρέψουν να συνεχιστεί ανεμπόδιστη η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, φτάνοντας ως το 3%.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Alpha Bank (-4,60%), Eurobank (-3,98%), Εθνική Τράπεζα (-2,70%) και η Τράπεζα Πειραιώς (-2,37%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 746,45 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 1,46%.Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 47,7 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 47,9 εκατ. μετοχές. Ανοδικά κινήθηκαν 26 μετοχές, πτωτικά 78 και 136 παρέμειναν σταθερές.

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (23,4 εκατ. τεμάχια) και της Alpha Bank (6 εκατ. τεμάχια).Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (10,1 εκατ. ευρώ) και της Εθνικής (6,7 εκατ. ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,67%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,12%.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Λανακάμ (+19,83%), Δρομέας (+5,26%) και Έλαστρον (+3,48%).Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ειδησεοφωνική (-9,27%), Κέκροψ (-7,18%) και Quality & Reliability (-6,44%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider