Χρηματιστήριο: Η αξιολόγηση βαραίνει την επενδυτική ψυχολογία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Η αξιολόγηση βαραίνει την επενδυτική ψυχολογία

Με πτώση άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 753,17 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,57%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,15 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 17 μετοχές, 26 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.

Οι πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις για την επιτυχία του ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον αφήνουν αδιάφορούς τους επενδυτές, οι οποίοι αποεπενδύουν από το Χρηματιστήριο, φοβούμενοι την νευρικότητα που θα επικρατήσει κατά τη διάρκεια της δίμηνης τρίτης αξιολόγησης, η οποία εκκινεί σήμερα με τις συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων.

Ορατές είναι ανησυχίες των επενδυτών για την κατάσταση των τραπεζικών ιδρυμάτων κάτι που αποτυπώνεται στους τραπεζικούς τίτλους.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-2,77% στα 2,46 ευρώ), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,26% στα 3,92 ευρώ) και της Alpha Bank (-1,15% στα 1,72 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,62%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,40%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ +5,31% και Παπουτσάνης +3,60%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Επίλεκτος -4,08% και Πειραιώς -2,77%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider