Ισχνά κέρδη για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχνά κέρδη για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σταθεροποιητικά άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να μην ενθουσιάζεται από το μήνυμα που έστειλε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ για ένα «υπεύθυνο σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους» κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 763,35 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,20%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,98 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 30 μετοχές, 12 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.

Σύμφωνα με αναλυτές και δημοσιεύματα οι προτροπές Τράμπ για το θέμα του χρέους έγιναν σε μια περίοδο που η τρίτη αξιολόγηση είναι στην αφετηρία της και που η Γερμανία βρίσκεται σε φάση διεργασιών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ήτοι σε ένα χρονικό σημείο που το θέμα του χρέους δεν είναι πραγματικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Attica Bank (+1,75% στα 0,058 ευρώ), της ΔΕΗ (+1,00% στα 2,02 ευρώ), της Fourlis (+0,93% στα 5,41 ευρώ) και των ΕΛΠΕ (+0,84% στα 7,24 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,95%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αλουμύλ +4,58% και Audiovisual +4,21%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ικτίνος -1,94% και Χαλκόρ -0,80%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider