Σταθεροποιητικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σταθεροποιητικά άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και στις αναφορές για την Ελλάδα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 753,78 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,17%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,75 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 15 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες προκύπτει πως το ΔΝΤ παραμένει σταθερό στις θέσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2018, βλέποντας ανάπτυξη, αλλά και δημοσιονομικό κενό.

Παράλληλα το Ταμείο θεωρεί πως η υψηλή ανεργία, το μεγάλο βάρος του χρέους και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα θα οδηγήσουν την Ελλάδα να αναπτύσσεται με ισχνούς ρυθμούς από το 2022 και μετά, κάτι που μετρά επιβαρυντικά στην επενδυτική ψυχολογία.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ(+1,27% στα 1,59 ευρώ), της Εθνικής (+1,04% στα 0,292 ευρώ) και της Πειραιώς (+0,80% στα 2,51 ευρώ).

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν πως οι μικροί συναλλακτικοί τζίροι δεν εύνουν τη μεσοπρόθεσμη πορεία του Χρηματιστηρίου και εκτιμούν πως εάν δεν υπάρξει σύντομα υπέρβαση των 770 μονάδων τότε η τάση θα παραμείνει αρνητική.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,26%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,44%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της MIG(+3,33%) και της Unibios (+3,14%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Ιατρικό Αθηνών(-9,40%) και της Δρομέας(-4,55%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider