Θετική εκκίνηση την Τρίτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετική εκκίνηση την Τρίτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά ξεκίνησε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Τρίτης, ωστόσο ο όγκος των συναλλαγών στην έναρξη των συναλλαγών είναι μικρός.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 754,81 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,62%. Ανοδικά κινούνται 21 μετοχές, 15 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,95 εκατ. ευρώ.

Θετικά τροφοδοτούν την επενδυτική ψυχολογία οι ειδήσεις σχετικά με το ομολογιακό δάνειο της Εθνικής το βιβλίο προσφορών του οποίου άνοιξε σήμερα και ήδη έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και οι πληροφορίες ότι δρομολογείται η ανταλλαγή 20 ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου ονομαστικής αξίας 30 δισ. ευρώ με νέα.

Ανοδικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές παρά τη δημοσιοποίηση ανάλυσης της Citi στην οποία αναφέρεται πως η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των stress tests είναι πιθανό να οδηγήσει σε αυξημένη μεταβλητότητα τον τραπεζικό κλάδο της Ελλάδας.

Η ίδια ανάλυση αναφέρει πως πρέπει να αποσαφηνιστούν περισσότερο τα επικαιροποιημένα σχέδια μείωσης κόκκινων δανείων και να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς το αν θα ληφθούν υπ’ όψιν στα stress test, στην στάση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών για την κάλυψη των προβλέψεων και την όποια επίπτωση στις ρυθμιστικές ενέργειες.

Η Citi αναβάθμισε τη σύσταση για την Alpha σε «buy», διατηρώντας αμετάβλητη την σύσταση «neutral» για την Εθνική Τράπεζα, την Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Attica Bank(+3,70% στα 0,056 ευρώ), της Alpha Bank(+3,14% στα 1,64 ευρώ), της Πειραιώς (+2,06% στα 2,48 ευρώ) και της Εθνικής(+1,41% στα 0,287 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,10%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κέκροψ+19,55% και Κλωστήρια Ναυπάκτου +10,03% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές : Επίλεκτος -9,67% και της Ιντρακάτ-3,37%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.