Σε «ελεύθερη πτώση» οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε «ελεύθερη πτώση» οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

«Καταιγίδα» έχει ξεσπάσει πάνω από τις τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε αθρόες πωλήσεις, εκτινάσσοντας τον συναλλακτικό τζίρο.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 2.40 το μεσημέρι σημείωνε πτώση 1,34% στις 732 μονάδες, με τους επενδυτές να ξεκαθαρίζουν πως η απώλεια των 730 μονάδων θα ανοίξει το δρόμο για τη επομένη τεχνική στήριξη εκείνη των 680 μονάδων.

Από τα 130 εκατ. ευρώ του συνολικού τζίρου της αγοράς τα 95 εκατ. ευρώ, ήτοι το 85% του συνόλου αφορά στις τραπεζικές μετοχές.

Η μετοχή της Alpha Bank σημειώνει πτώση 10,23% έχοντας ως χαμηλό ημέρας τα 1,570 ευρώ, ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνει πτώση 10,55% με χαμηλό ημέρας τα 2,090 ευρώ, η Εθνική τράπεζα υποχωρεί κατά 5,67% στα 0,2660 ευρώ, ενώ η Eurobank σημειώνει πτώση 4,14% στα 0,649 ευρώ ανά μετοχή.

Από την αρχή του μήνα η κεφαλαιοποίησή των τραπεζών έχει μειωθεί κατά 2,55 δισ. ευρώ με την Πειραιώς να χάνει 939 εκατ. ευρώ, την Eurobank 503 εκατ. ευρώ, την Alpha Bank 571 εκατ. ευρώ και την Εθνική Τράπεζα συνολικά 540 εκατ. ευρώ. Συνολικά, από τα υψηλά έτους της 14ης Ιουλίου η χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών υποχωρεί κατά 3,7 δισ. ευρώ.

Οι επενδυτές αποτιμούν αρνητικά την είδηση ότι η ΕΚΤ σκοπεύει να ξεκινήσει τα stress tests των ελληνικών τραπεζών νωρίτερα, ώστε να έχει προσδιορίσει ενδεχόμενες κεφαλαιακές ανάγκες έως τον Ιούνιο. Πιέσεις ασκεί στην επενδυτική ψυχολογία και το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών καθώς θεωρείται πως θα θέσει προσκόμματα στο ελληνικό πρόγραμμα.

Απαρατήρητη πέρασε η έκθεση της Morgan Stanley που αναφέρει πως οι τράπεζες είναι υπερπουλημένες και πως η ροή ειδήσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων δεν προσφέρει κάτι νέο ή σημαντικά διαφορετικό απ’ ό,τι ξέραμε στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider