«Γερμανικές» πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γερμανικές» πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, εναρμονιζόμενο με το αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών στον απόηχο του αποτελέσματος των γερμανικών εκλογών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 767,90 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,78%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 21 μετοχές, πτωτικά 26 και 10 παραμένουν σταθερές.

Η εντεινόμενη ανησυχία για το πώς η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα χειριστεί τον «άβολο» νέο κυβερνητικό συνασπισμό και τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού της άκρας δεξιάς και ειδικότερα το πώς το νέο σκηνικό θα επιδράσει στις πολιτικές ενίσχυσης της διακυβέρνησης της ευρωζώνης που έχουν προαναγγείλει Γαλλία και Γερμανία ασκούν «ελεγχόμενες» πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές, στα ευρωπαϊκά ομόλογα, αλλά και στο ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-4,28%), της Εθνικής (-4,06%) και της Alpha Bank (-2,60%).

Να σημειωθεί πως η Τράπεζα Πειραιώς επανέλαβε σήμερα πως τα θέματα που απασχόλησαν τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος «αντανακλώνται επαρκώς στις δημοσιευθείσες οικονομικές καταστάσεις της και δεν αναμένει ουσιώδη επίπτωση στην οικονομική και κεφαλαιακή της θέση ως αποτέλεσμα του διενεργηθέντος από την Τράπεζα της Ελλάδος ελέγχου αυτού».

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει σε πτώση ποσοστό 0,78%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,57%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μοτοδυναμική +9,90%, Φιερατέξ +9,32% και Audiovisual +7,89%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις -9,94%, Πειραιώς -4,28% και Εθνική -4,06%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.