Χρηματιστήριο: Εθνική Τράπεζα και Λονδίνο φρέναραν την πτώση

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Εθνική Τράπεζα και Λονδίνο φρέναραν την πτώση

Στήριξη από το Λονδίνο έλαβε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς οι εισαγόμενες εντολές αγορών μπόρεσαν να απορροφήσουν μέρος της μεγάλης προσφοράς τραπεζικών τίτλων που ενδοσυνεδριακά πίεσαν τον κλαδικό δείκτη των τραπεζών έως τις 794 μονάδες, επίπεδα που είχε να δει από τον προηγούμενο Απρίλιο.

Η σημερινή συνεδρίαση, ήταν ομολογουμένως για παίκτες με γερά νεύρα, λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων που σημειώθηκαν σε πολλές δεικτοβαρείς μετοχές, αλλά και λόγω των τοποθετήσεων στις δημοπρασίες που άλλαξαν προς το θετικότερο την εικόνα του ταμπλό και ειδικά την εικόνα για τις Alpha Bank και Eurobank. Σε κάθε περίπτωση και οι κινήσεις πώλησης και οι κινήσεις αγοράς συνοδεύθηκαν με μεγάλο τζίρο.

Το κλίμα στο τέλος της συνεδρίασης στήριξαν σύμφωνα με πληροφορίες οι τοποθετήσεις Ελλήνων αξιωματούχων από το 12ο Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο, οι οποίες προσέφεραν μεγαλύτερη ευκρίνεια στους επενδυτές για μια σειρά από ζητήματα. Αλλά και οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων πως δεν θα υπάρξει νέα επισκόπηση του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών βοήθησαν στη σταθεροποίηση του κλίματος.

Αντιθέτως η εικόνα στην Τράπεζα Πειραιώς ήταν επιβαρυμένη λόγω της διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη πράξεων στις οποίες είχε προχωρήσει η παρελθούσα Διοίκηση.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η Πειραιώς (-21,74%) και τη μεγαλύτερη άνοδο η Εθνική (+5,61%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 757,98 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,64%. Ανοδικά κινήθηκαν 38 μετοχές, πτωτικά 76 και 125 παρέμειναν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 114,6 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 119,1 εκατ. μετοχές.

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (59,6 εκατ. τεμάχια) και της Alpha Bank (14,5 εκατ. τεμάχια). Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (30,1 εκατ. ευρώ) και της Alpha Bank (25,3 εκατ. ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 0,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,24%.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Παΐρης (+28,41%), Νάκας (+21,50%) και Φιερατεξ (+9,09%).Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Πειραιώς (-21,74%), Ναυτεμπορική (-19,64%) και Ειδησεοφωνική (-19,51%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.