Τραπεζική άνοδος στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραπεζική άνοδος στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Στα επίπεδα των 810 μονάδων επανήλθε το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τρίτης, στηριζόμενο από τα κέρδη του κλαδικού δείκτη των Τραπεζών (+1,41%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 810,53 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,55%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,45 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 37 μετοχές, 7 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Οι ειδήσεις σε σχέση με τον έλεγχο της EKT σε Εθνική και Alpha είναι θετικές, καθώς δείχνουν πως ο επόπτης θεωρεί πως οι στόχοι του έτους για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα είναι εφικτοί και πως ακόμη και στα «κόκκινα» δάνεια μπορούν να πιαστούν τα ορόσημα ειδικά εάν ενεργοποιηθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Οι τραπεζικοί τίτλοι στηρίζονται και από το γεγονός ότι η απόδοση του διετούς ομολόγου είναι πλέον στο 2,8% και του δεκαετούς στο 5,4%. Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Εθνικής(+2,16% στα 0,331 ευρώ), της Eurobank(+2,10% στα 0,827 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,64%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,81%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas+4,50% και της Χαλκόρ+4,00%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Κανάκης-1,43% και της MLS-1,11%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider