Το Χρηματιστήριο δεν «άκουσε» τα μηνύματα του Μακρόν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Χρηματιστήριο δεν «άκουσε» τα μηνύματα του Μακρόν

Με μικρή άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, καθώς δεν φαίνεται να «άκουσε» τα μηνύματα που κομίζει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν «υπέρ» της στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση, μετά το χθεσινό αρνητικό κλείσιμο στις δημοπρασίες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 813,66 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,32%. Ανοδικά κινούνται 26 μετοχές, 12 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,85 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές δείχνουν προτίμηση για μη τραπεζικές μετοχές και κυρίως για τίτλους που σχετίζονται με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ή με το γαλλικό επενδυτικό ενδιαφέρον δεδομένης της παρουσίας Γάλλων επιχειρηματιών στην Αθήνα , στο πλαίσιο της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Σαράντης (+1,01% στα 12,62 ευρώ), της ΔΕΗ (+0,90% στα 2,23 ευρώ), της Coca Cola HBC (+0,81% στα 28,78 ευρώ) και του ΟΛΠ (+0,76% στα 15,82 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,02%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τεχνικής Ολυμπιακής (+4,05%) και της Space Hellas (+3,03%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Κορρές (-6,82%) και της Κλουκίνας-Λάππας (-5,75%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider