Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες σήμερα, καθώς φαίνεται να γίνεται μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας. Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τον κίνδυνο μίας στρατιωτικής διαμάχης με τη Βόρεια Κορέα.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,60%, ενώ στους βασικούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,95%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,23% και ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,79%.

Στην περιφέρεια, με κέρδη περί το 1% κινούνται ο ισπανικός IBEX, ο ιταλικός FTSE MIB και ο ελβετικός SMI. Ο πορτογαλικός PSI 20 κερδίζει 0,54%.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες μετριάστηκαν, όταν ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Jim Mattis και ο υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson έγραψαν ότι η κυβέρνηση Trump θα συνεχίσει να αναζητά διπλωματικές λύσεις με τη Βόρεια Κορέα. «Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για αλλαγή καθεστώτος ή επιτάχυνση της επανένωσης της Κορέας», είπε.

Στα επιχειρηματικά νέα, σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγχώνευση Standard Life-Aberdeen. Η συμφωνία των 11 δισ. στερλίνων της Standard Life για την εξαγορά της Aberdeen Asset Management, είχε εγκριθεί από τους μετόχους και των δύο εταιρειών στη συνεδρίασή τους στις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία ανακοινώθηκε το Μάρτιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα και θα δημιουργήσει την μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων της Βρετανίας και μία από τις 25 κορυφαίες ενεργές εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider