«Safe zone» οι 830 μονάδες εν μέσω θέρους

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Safe zone» οι 830 μονάδες εν μέσω θέρους

«Κολλημένο» στη ζώνη των 830 μονάδων παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης και απουσίας καταλυτών.

Η ελληνική αγορά άνοιξε σήμερα με θετικό πρόσημο, ενώ λίγο μετά τις 13:30, ο Γενικός Δείκτης ενισχυόταν κατά 0,28% στις 830,29 μονάδες, με τον όγκο συναλλαγών να υπερβαίνει ελαφρώς τα 12 εκατ. ευρώ. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, σημειώθηκε ελαφρά πτώση 0,20% στις 827,86 µονάδες.

Όπως σχολιάζει ο κ. Δημήτρης Τζάνας, διευθυντής Επενδύσεων της Κύκλος Χρηματιστηριακή, οι ανακοινώσεις για τον αριθµό των ενδιαφεροµένων για το 66% της ∆ΕΣΦΑ τη Δευτέρα αποτελεί είναι θετικό άκουσµα, επιβεβαιώνοντας το σηµαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον και είναι αναµένεται να επηρεάσουν θετικά το Γενικό ∆είκτη στο ξεκίνηµα τουλάχιστον της συνεδρίασης.

Εκτιμά, επίσης, ότι και στη σηµερινή συνεδρίαση παρατηρούνται χαμηλοί συναλλακτικοί όγκοι, µικρή µεταβλητότητα και στο σενάριο της συσσώρευσης στις 830 µονάδες, καθώς η υπέρβασή τους απαιτεί ουσιαστική ενίσχυση των συναλλαγών και νέους καταλύτες.

Μετά τη διόρθωση που σημειώθηκε στην αγορά στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ο Γενικός Δείκτης ανέκαμψε στα επίπεδα των 830 μονάδων όπου βρισκόταν στις 26 Ιούλιου, με τους traders να κινούνται σε στενό εύρος πλάγιας συσσώρευσης. Καθώς ο Αύγουστους προχωρά, πάντως, οι μέσοι όγκοι συναλλαγών καταγράφουν αισθητή πτώση και οι ρυθμοί γενικότερα… πέφτουν.

Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones

Σε ιστορικό υψηλό έκλεισε για ένατη συνεχή συνεδρίαση τη Δευτέρα ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε οριακή άνοδο 0,12% στις 22.118 µονάδες, ο S&P 500 σηµείωσε κέρδη κατά 0,16% στις 2.480 µονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 0,51% στις 6.383 µονάδες.

Με μεικτά πρόσημα και χωρίς κατεύθυνση κινούνται σήμερα, Τρίτη, οι ευρωαγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider