Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμα 55.000 ευρώ σε ξένα funds για ανοικτές πωλήσεις στην Εθνική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμα 55.000 ευρώ σε ξένα funds για ανοικτές πωλήσεις στην Εθνική

Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 55.000 ευρώ, σε πέντε ξένα επενδυτικά κεφάλαια (funds), διότι προέβησαν σε ανοικτές πωλήσεις επί μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο επενδυτικό κεφάλαιο Caxton International LIMITED, πρόστιμο 10.000 ευρώ στο επενδυτικό κεφάλαιο Cheyne Equity Fund LP, πρόστιμο 10.000 ευρώ στο επενδυτικό κεφάλαιο GFM Levant Master Fund, πρόστιμο 10.000 ευρώ στο επενδυτικό κεφάλαιο Makalu Master Fund LIMITED και πρόστιμο 10.000 ευρώ στο επενδυτικό κεφάλαιο Mariana Capital Markets LLP, διότι προέβησαν σε ανοικτές πωλήσεις μετοχών, κατά παράβαση του άρθρου 12(1.β) του κανονισμού 236/2012, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, όπως αυτό εξειδικεύεται με το άρθρο 5(1.ε) του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 827/2012 σε συνδυασμό με την περίπτωση 8 του προοιμίου για τις ανοικτές πωλήσεις.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:

- Τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στην εταιρία «Vie Finance Aντιπροσώπευση Επενδυτικών Υπηρεσιών ΑΕ», για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών με την επωνυμία «Vie Finance ΑΕΠΕΥ» και συγκεκριμένα των υπηρεσιών λήψης, διαβίβασης και εκτέλεσης εντολών για λογαριασμό πελατών και των παρεπόμενων υπηρεσιών φύλαξης και διοικητικής διαχείρισης χρηματοπιστωτικών μέσων και παροχής υπηρεσιών ξένου συναλλάγματος εφόσον συνδέονται με την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.

- Tην έγκριση του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της εταιρίας «Givenrise Investments Limited» προς τους μετόχους της εταιρίας «Γ. Νίκας».

- Τη διαγραφή των μετοχών της εταιρίας «FHL Η. Κυριακίδης Μάρμαρα» από το Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της εταιρίας.

- Τη διαγραφή των μετοχών της εταιρίας «Ιονική Ξενοδοχειακή ΑΕ» από το Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της εταιρίας.

- Την μερική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας «CFS Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ» ως προς τις επενδυτικές υπηρεσίες της παρ. 1 περ (γ), (δ) και (στ) του άρθρου 4 του ν. 3606/2007 (διαπραγμάτευση για ίδιο λογαριασμό διαχείριση χαρτοφυλακίων και αναδοχή χρηματοπιστωτικών μέσων αντίστοιχα), λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της εταιρίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.