Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Την καλύτερη εβδομάδα εδώ και περισσότερο από δύο μήνες αναμένεται να καταγράψουν οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς οι επενδυτές στρέφονται και πάλι στις μετοχές εν μέσω ενδείξεων ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου ενδεχομένως να μην συσφίξουν τη νομισματική πολιτική τόσο γρήγορα όσο κάποιοι φοβούνταν.

Οι κινήσεις στους δείκτες σήμερα ήταν υποτονικές με τους επενδυτές να αναμένουν τα οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, όπως της JPMorgan και της Citigroup.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,1% ενώ μικρές διακυμάνσεις κατέγραφαν τα bluechips της ευρωζώνης. Οι ενισχυμένες τιμές των μετάλλων προσέφεραν στήριξη στις εταιρίες εξόρυξης.

Άνοδο κατέγραφαν οι μετοχές των εταιριών χάλυβα ArcelorMittal, Outokumpu και Norsk Hydro, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν και δασμών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κινεζικό ντάμπινγκ στο χάλυβα.

Η σουηδική κατασκευαστική εταιρία Skanksa κατέγραψε νωρίτερα πτώση κατά πάνω από 4% αφού προειδοποίησε ότι τα κέρδη δεύτερου τριμήνου θα πληγούν από απομειώσεις έργων στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider