Ανοδικά άνοιγμα στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στα ομόλογα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά άνοιγμα στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στα ομόλογα

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, καθώς η άνοδος της αγοράς στα υψηλότερα επίπεδα 31 μηνών ενεργοποίησε εντολές κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών.

Για συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας προϊδεάζουν οι χρηματιστηριακοί αναλυτές, σημειώνοντας πως οι πωλήσεις τίτλων απορροφούνται από το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Οι ίδιοι αναφέρουν πως η επικείμενη έξοδος της Ελλάδος στις αγορές έχει οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα τις αποδόσεις των ομολόγων και αυτό θα συνεχίσει να επιδρά θετικά στην κίνηση των τραπεζικών τίτλων.

Το διετές ομόλογο αναφοράς σημειώνει σήμερα απόδοση 3,5%, ενώ το δεκαετές καταγράφει απόδοση 5,3%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+1,33% στα 2,29 ευρώ), της Grivalia Properties (+1,29% στα 9,40 ευρώ) και της ΕΧΑΕ (+1,01% στα 6,03 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 855,94 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,28%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,55 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, 14 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,26%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Βιοκαρπέτ+9,70% και Τεχνική Ολυμπιακή +4,88%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Logismos -9,60% και ΣΕΛΟΝΤΑ -4,63%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider