Άνοδος της μετοχής του Ελλάκτωρα λόγω επεκτάσεων Αττικής Οδού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος της μετοχής του Ελλάκτωρα λόγω επεκτάσεων Αττικής Οδού

Άνοδο 6,5% καταγράφει σήμερα στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών η μετοχή του Ελλάκτωρα μετά και το ξεπάγωμα των επεκτάσεων της Αττικής Οδού.

Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα τo insider.gr επεκτάσεις της Αττικής Οδού, σύμφωνα με τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή τις χαρακτήρισε «πάρα πολύ χρήσιμες για τη χώρα και πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Όπως ανέφερε ο Υπουργός «ο δρόμος της Δυτικής Περιφερειακής τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας και της Αττικής θα αποσυμφορήσει πάρα πολύ την κίνηση και το μεταφορικό χρόνο. Είναι η επέκταση της λεωφόρου Κύμης μέχρι την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. Είναι η συνέχιση από την Κατεχάκη μέχρι και την Ηλιούπολη που και εκεί χρειάζεται πάρα πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις και μεγάλη πολύ προσοχή για το περιβάλλον και τον Υμηττό μας, που έχει δεχτεί πολλές κατασκευές. Είναι η επέκταση προς Ραφήνα.

Να σημειωθεί οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού αφορούν:

-Ολοκλήρωσης της Περιφερειακής Υμηττού με αστική σήραγγα από Λ. Καρέα μέχρι Λ. Βουλιαγμένης (περίπου 3χλμ)

-νεό τμήμα Κορωπί-Λαύριο

-επέκταση της Λ.Κύμας μέχρι την Εθνική Οδό με αστική σήραγγα (περίπου 3χλμ)

-επέκταση από την περιοχή των Σπάτων που σήμερα σταματά η Αττική Οδός μέχρι τη Λ. Μαραθώνος».

Το εγχείρημα των επεκτάσεων της Αττικής Οδού χρονολογείται από το 2001 οπότε και έγινε μία προσπάθεια να δημοπρατηθεί το έργο μέσω παραχώρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider