Ανακαλεί άδειες χρηματιστηριακών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακαλεί άδειες χρηματιστηριακών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Την ανάκληση άδειας λειτουργίας τριών ΑΕΠΕΥ αποφάσισε την Παρασκευή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Επιπλέον, επέβαλε πρόστιμα σε τρεις εταιρείες και αποφάσισε την διαγραφή μια εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την συνεδρίασή του αποφάσισε:

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας «Σαρρος α.ε.π.ε.υ.» κατ' εφαρμογήν του άρθρου 21 του ν. 3606/2007 σε συνδυασμό με το άρθρο 21 του κώδικα διοικητικής διαδικασίας και τη θέση της εταιρείας στην ειδική εκκαθάριση του άρθρου 22 του ν. 3606/2007, σε συνέχεια της από 24.7.2015 σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας «Amundi ελλας asset management α.ε.π.ε.υ.» ως προς την επενδυτική υπηρεσία της διαχείρισης χαρτοφυλακίου της παρ. 1 περ (δ) του άρθρου 4 του ν. 3606/2007 σε συνέχεια της από 1.12.2015 σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας «Dromeus capital management (greece) α.ε.π.ε.υ.» κατ' εφαρμογήν του άρθρου 21 του κώδικα διοικητικής διαδικασίας, σε συνέχεια της από 30.10.2015 σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 30.000 ευρώ στην εταιρία ΕΛΒΑΛ εταιρεία συμμετοχών ανωνυμη εταιρεια, για παράβαση των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 10, σε συνδυασμό με την παράγραφο 1 του άρθρου 6 του ν.3340/2005, λόγω καθυστερημένης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού σχετικά με πληροφορίες που αφορούσαν την εξέλιξη της διαδικασίας συγχώνευσης των εταιριών ελβαλ ελληνικη βιομηχανια αλουμινιου α.ε. Και ετεμ α.ε. Εταιρια ελαφρων μεταλλων.

Την επιβολή προστίμου 4.000 ευρώ στην εταιρία «ε. Παϊρης α.β.ε.ε. Πλαστικων», για παράβαση των υποχρεώσεων γνωστοποίησης που προβλέπονται από τις διατάξεις του ν. 3556/2007, λόγω εκπρόθεσμης δημοσιοποίησης σημαντικής μεταβολής του ποσοστού συμμετοχής μετόχου επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Την επιβολή προστίμου 2.000 στον κ. Σπυρίδωνα τασόγλου, για παράβαση των υποχρεώσεων γνωστοποίησης που προβλέπονται από τις διατάξεις του ν. 3556/2007, λόγω εκπρόθεσμης αναγγελίας στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς σημαντικής μεταβολής του ποσοστού συμμετοχής του επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας «γ.ε. Δημητριου α.ε.ε.»

Τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας «βιομηχανια πλεκτων ενδυματων 'μαξιμ' κων/νος μ. Περτσινιδης α.ε.» από το χρηματιστήριο αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 3 του ν. 3371/2005.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider