Μυτιληναίος: Η κρίση θα ξεπεραστεί μέσω του ιδιωτικού τομέα

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μυτιληναίος: Η κρίση θα ξεπεραστεί μέσω του ιδιωτικού τομέα

«Μπορεί να στεναχωρήσω μερικούς αλλά ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, η οικονομία θα πάρει μπροστά μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ομίλου «Μυτιληναίος», Ευάγγελος Μυτιληναίος σε εκδήλωση σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών για την έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος «το ομόλογο είναι ένα καλό εργαλείο για τη χρηματοδότηση επενδύσεων και όχι μέσω τραπεζικού δανεισμού που κρίνεται πλέον παρωχημένος. Οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν τέτοια χρηματοδότηση και να έχουν τέτοια επιτόκια όσα αυτά που μπορούν να αντλήσουν οι επιχειρήσεις μέσω της Κεφαλαιαγοράς».

Όπως ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος «είναι πολύ σημαντικό να αναλογιστούμε ότι η εταιρεία δανείστηκε με επιτόκιο 3,1%».

«Η φυγή από την κρίση περνά μόνο μέσω του ιδιωτικού τομέα. Μακάρι να δούμε και άλλες εκδόσεις ομολόγων αλλά και νέων εταιρειών στο Χρηματιστήριο. Η Μυτιληναίος μπήκε πριν από χρόνια στην Παράλληλη αγορά του ΧΑ μέσω αύξησης 1,2 εκατ. ευρώ και έφτασε μετά από χρόνια να είναι ένας μεγάλος Όμιλος. Μακάρι να δούμε και άλλα τέτοια παραδείγματα.

Από τέτοιες κινήσεις - μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας - θα ξεκινήσει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση των 300.000 ομολογιών της Μυτιληναίος στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στην ομολογιακή έκδοση της Μυτιληναίος συμμετείχε και η ευρωπαϊκή τράπεζα ανάπτυξης EBRD, με τη συμμετοχή της να ανέρχεται στο ποσό των 30 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζει η τράπεζα η συμμετοχή της στην ομολογιακή έκδοση της Μυτιληναίος της δίνει τη δυνατότητα να στηρίξει μια ηγετική ελληνική εταιρεία καθώς και την ελληνική κεφαλαιαγορά. Αυτή η συναλλαγή δείχνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και η EBRD είναι αποφασισμένη να στηρίξει αυτή τη δυναμική για την ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της ομολογίας είναι με ελληνική γραμματοσειρά «ΜΥΤΙΛΟ1» και με λατινική γραμματοσειρά «MYTILB1».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider