Μπίλλης: Κομβικό σημείο το ομόλογο στην ιστορία της Sunlight

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπίλλης: Κομβικό σημείο το ομόλογο στην ιστορία της Sunlight

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίζει την ομολογιακή έκδοση ύψους 50 εκατ. ευρώ που διαπραγματεύεται από σήμερα, Τετάρτη, στο Χρηματιστήριο Αθηνών η διοίκηση της εταιρείας Sunlight.

Όπως δήλωσε στο insider.gr ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Μπίλλης, η Sunlight άδραξε την ευκαιρία της αναπτυσσόμενης ομολογιακής αγοράς της ΕΧΑΕ για να αντλήσει κεφάλαια απευθείας από το επενδυτικό κοινό, ενισχύοντας έτσι την αναγνωρισιμότητα (brand awareness) και τη δημόσια προβολή της εταιρείας στους Έλληνες καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι η θυγατρική του ομίλου Γερμανός είναι μια κατ’ εξοχήν εξαγωγική εταιρεία (σε ποσοστό 84%) η οποία δεν απευθύνεται απευθείας στο καταναλωτικό κοινό, δεδομένου ότι παράγει βιομηχανικές μπαταρίες. Η παραγωγή, μάλιστα, πραγματοποιείται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στην Ξάνθη.

«Ενισχύεται το κύρος της εταιρείας μας»

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ΕΧΑΕ, ο κ. Μπίλλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπερκάλυψη της ζήτησης κατά 2,5 φορές περίπου (124 εκατ. ευρώ) και έκανε λόγο για ένα «κομβικό σημείο» στην ιστορία της εταιρείας.

«Πετύχαμε τον στόχο μας με σεβασμό στο επενδυτικό κοινό και ταυτόχρονα ενισχύεται το κύρος της εταιρείας μας», είπε χαρακτηριστικά ο CEO πριν χτυπήσει το «καμπανάκι» της συνεδρίασης. Όπως εξήγησε, πρόκειται για την ευτυχή κατάληξη μιας προσπάθειας επτά μηνών που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας και να θέτει τις βάσεις για να «κυνηγήσει την αγορά» και αναπτυχθεί σύμφωνα με τις δυνατότητές της.

Οι ομολογιούχοι θα λαμβάνουν τοκομερίδιο 4,25% ετησίως για διάστημα 5 ετών, εφόσον διακρατήσουν το ομόλογο. Συνολικά συμμετείχαν στην έκδοση 1.833 επενδυτές, εκ των οποίων το 70% είναι ιδιώτες οι οποίοι θα λάβουν τις 35.000 ομολογίες. Τις υπόλοιπες 15.000 θα λάβουν ειδικοί θεσμικοί επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider