Αρνητικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο

Με πτώση άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να προχωρούν σε μερική κατοχύρωση βραχυπροθέσμων κερδών των προηγουμένων ημερών.

Το κλίμα επηρεάζει το αρνητικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, λόγω των πιέσεων που προκαλεί η συνεχιζόμενη πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες αναφέρουν πως σε κάποιες περιπτώσεις οι πωλήσεις σχετίζονται και με την έκδοση της Μυτιληναίος, καθώς επενδυτές λιανικής ρευστοποιούν για να τοποθετηθούν στην ομολογιακή έκδοση που αναμένεται ότι θα φέρει απόδοση έως 3,5%.

Πάντως, στην ελληνική αγορά ομολόγων οι αποδόσεις παραμένουν σε τροχιά αποκλιμάκωσης με το διετές να είναι στο 4,2% και το δεκαετές στο 5,5%.

Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε χθες η Κύπρος, δανειζόμενη με ομόλογο επταετούς διάρκειας 850 εκατ. ευρώ με απόδοση 2,8%, δείχνει πως ακόμη και μια χώρα που δεν μετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μπορεί να καταστεί θελκτική για τους επενδυτές εφόσον έχει πείσει για τις προοπτικές της οικονομίας και τη μεταρρυθμιστική της βούλησης.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Grivalia Properties(-2,86% στα 9,50 ευρώ), της Σαράντης(-2,79% στα 11,86 ευρώ), της Πειραιώς(-1,30% στα 0,227 ευρώ) και της Coca Cola HBC (-1,25% στα 26,76 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 823,69 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,40%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,85 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 27 μετοχές, 22 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,63%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,05%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αλουμύλ+4,99% και Έλαστρον+4,76%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δρομέας -9,09% και Centric -3,17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider