«Βουτιά» 50% για τη μετοχή της ΔΕΗ – Κερδίζει ο ΑΔΜΗΕ

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 50% για τη μετοχή της ΔΕΗ – Κερδίζει ο ΑΔΜΗΕ

Βουτιά άνω του 50% καταγράφει η μετοχή της ΔΕΗ την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για αναμενόμενη διόρθρωση της μετοχής.

Όπως αναφέρουν στο insider.gr κύκλοι της χρηματιστηριακής αγοράς, στη μία ώρα της διαπραγμάτευσης στο ΧΑ παρατηρείται έντονη κινητικότητα κεφαλαίων από τη ΔΕΗ στον ΑΔΜΗΕ, με τις χρηματιστηριακές να λαμβάνουν μαζικές εντολές αγοράς μεοχών του νεοεισαχθέντος ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

Οι μέτοχοι της ΔΕΗ αποκτούν αυτομάτως μία μετοχή του εισηγμένου πλέον ΑΔΜΗΕ για κάθε μετοχή της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η τιμή 2,83 στην οποία έκλεισε η ΔΕΗ την Τετάρτη (τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης στο ΧΑ) να διασπαστεί στις δύο εταιρείες. Μία ώρα μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, η μετοχή της ΔΕΗ καταγράφει απώλειες 51,17% στα 1,87% ενώ, αντιθέτων, η μετοχή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών σημειώνει άλμα 10,85% και διαμορφώνεται στα 2,35 ευρώ.

Συγκριτικά, η κεφαλαιοποίηση της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ξεπερνά τα 545 εκατ. ευρώ, ενώ η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ είναι 450 εκατ. ευρώ.

Crash test για τη ΔΕΗ

Αυτό που μένει να φανεί, τώρα, είναι τα όρια αντοχής της ΔΕΗ, καθώς οι επενδυτές θα αποτιμήσουν πλέον την εταιρεία ανεξάρτητα από τον ΑΔΜΗΕ, όπως επισημαίνει στο insider.gr ο Δημήτρης Τζάνας, διευθυντής Επενδύσεων της Κύκλος Χρηματιστηριακή.

«Η ΔΕΗ είναι αντιμέτωπη με μια σειρά από προκλήσεις και κινδύνους, καθώς και την αβεβαιότητα που απορρέει από την εντατικοποίηση του ανταγωνισμού, αναφέρει ο κ. Τζάνας. Ανοιχτά μένουν, εξάλλου, το Αμύνταιο και τα προβλήματα ταμειακών ροών της εταιρείας, τα οποία ενδέχεται να σκιάσουν τις προοπτικές της εταιρείας, συμπληρώνει.

Άνοδος του Γενικού Δείκτη

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται την ίδια ώρα στις 811,47 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,68%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,75 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 27 μετοχές, 12 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,07%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κτήμα Λαζαρίδη +9,82% και Q&R +6,40%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΔΕΗ -48,04% και Μύλοι Κεπενού -2,56%.

Το δεκαετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 5,6% και το διετές ομόλογο απόδοση 4,8% γεγονός που δείχνει τη διάθεση των επενδυτών να αναλάβουν το ελληνικό ρίσκο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider