Έπιασε τις 800 μονάδες το ΧΑΑ και αναμένει το Eurogroup

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έπιασε τις 800 μονάδες το ΧΑΑ και αναμένει το Eurogroup

Ανοδικά άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακτώντας τα επίπεδα των 800 μονάδων. Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις διαρκώς μειούμενες αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, οι οποίες προεξοφλούν την επίτευξη συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup για την εκταμίευση τη δόσης.

Εν μέσω πληροφοριών ότι Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ευρωζώνη διεξάγουν διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με το Ταμείο να διεκδικεί ενόψει του αυριανούEurogroup ένα οικονομικά και πολιτικά εφικτό πρωτογενές πλεόνασμα και ένα ρεαλιστικό μακροοικονομικό σενάριο που δεν θα στηρίζεται σε ανέφικτες παραδοχές για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν. Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο καταγράφει απόδοση 5,8% και το διετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 4,7%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+4,57% στα 3,89 ευρώ), της Grivalia Properties (+3,91% στα 9,30 ευρώ), της Τιτάν (+1,39% στα 25,51 ευρώ), του ΟΠΑΠ (+1,04% στα 9,70 ευρώ) και της Aegean Airlines (+1,00% στα 8,08 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 800,45 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,37%. Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 13 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,15 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν πως η ανάκτηση των 820 μονάδων είναι το επόμενο βήμα για την αγορά, ωστόσο ξεκαθαρίζουν πως θα απαιτηθεί η διατήρηση αυξημένων συναλλακτικών όγκων για κάτι τέτοιο.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,47%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Παϊρης +27,24% και Attica Bank +4,92%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Q&R -2,94% και Profile -2,87%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider