Κοντά στο «πράσινο φως» το ομόλογο του Μυτιληναίου

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά στο «πράσινο φως» το ομόλογο του Μυτιληναίου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η ομολογιακή έκδοση της Μυτιληναίος, σύμφωνα με πηγές του insider.gr, η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους επενδυτές.

Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, ο όμιλος στρέφεται στη δευτερογενή αγορά με σκοπό να αντλήσει 300 εκατ. ευρώ. Όπως έχει δηλώσει, μάλιστα, και ο ίδιος ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, θα είναι «το μεγαλύτερο ομόλογο με το μικρότερο επιτόκιο».

Το τοκομερίδιο της έκδοσης αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 3-3,5%, ανάλογα με το εύρος των προσφορών που θα καταθέσουν οι θεσμικοί επενδυτές.

Όσον αφορά στη σύνθεση του επενδυτικού κοινού, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η έκδοση απευθύνεται κατά 30% στους ιδιώτες και κατά 70% στους θεσμικούς επενδυτές. Η δημόσια προσφορά αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Η δεύτερη έκδοση που αναμένεται από το επενδυτικό κοινό αφορά στη Sunlight του ομίλου Γερμανός, η οποία έχει ήδη πάρει έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στοχεύει στην άντληση 50 εκατ. ευρώ απευθείας από την επενδυτική βάση.

Στις 21 Ιουνίου «ανοίγει» το βιβλίο προσφορών για τους επενδυτές που σκοπεύουν να «μπουν» και το ενδιαφέρον αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένο, όπως αναφέρουν στο insider.gr πηγές της χρηματιστηριακής αγοράς.

Με τα δύο αυτά εταιρικά ομόλογα κλείνει με ιδιαίτερη η «χειμερινή σεζόν» για τις ομολογιακές εκδόσεις στη δευτερογενή αγορά της ΕΧΑΕ, προτού οι επενδυτές ξεκινήσουν τα «μπάνια του λαού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider