Σταθεροποιητικά άνοιξε και την Τρίτη το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικά άνοιξε και την Τρίτη το Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν την Τρίτη στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται υπό πίεση. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο τζίρος κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Η απομάκρυνση της ποσοτικής χαλάρωσης ασκεί πιέσεις στους τραπεζικούς τίτλους δεδομένου ότι μερίδα των επενδυτών είχε προεξοφλήσει αυτή την εξέλιξη.

Από τις τραπεζικές μετοχές τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-1,27% στα 0,311 ευρώ), της Πειραιώς (-0,97% στα 0,205 ευρώ) και της Alpha Bank(-0,94% στα 2,11 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 776,38 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,10%.Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 16 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,20%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Νηρεύς+2,48% και της Γαλαξίδι+2,42%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Profile -5,02% και της Γενικής Εμπορίου -4,23%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider