Επιφυλακτικότητα και χαμηλός τζίρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικότητα και χαμηλός τζίρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σταθεροποιητικά άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές, κινήσεις κάτι που αποτυπώνεται και στον μικρό συναλλακτικό τζίρο.

Η επιφυλακτικότητα των επενδυτών τροφοδοτείται από τα σενάρια να μην βρεθεί λύση στις 15 Ιουνίου όταν συνεδριάζει εκ νέου το Eurogroup και σε αυτή τη περίπτωση να παραπεμφθεί το θέμα του ελληνικού χρέους στην σύνοδο ηγετών της ΕΕ στις 22 και 23 Ιουνίου.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικό ομολόγων με την απόδοση του δεκαετούς να είναι στο 5,9% και του διετούς στο 5,7%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-2,74% στα 3,20 ευρώ) και της Πειραιώς (-2,22% στα 0,214 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 778,55 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,03%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,25 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 14 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,02%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,43%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Space Hellas +9,58% και της ΕΛΤΟΝ +4,24%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Εκτέρ-3,70% και της Τέρνα Ενεργειακή -2,74%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider