Επιφυλακτική εκκίνηση στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στο Eurogroup

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτική εκκίνηση στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στο Eurogroup

Σταθεροποιητικά κινείται τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στο σημερινό Eurogroup και στις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων από τις Βρυξέλλες.

Αν και η αγορά έχει ανοίξει επιφυλακτικά αναμένεται πως μετά τις 2 το μεσημέρι οι διαρροές για το αποτέλεσμα του EuroWorking Group και οι δηλώσεις των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών κατά την προσέλευση τους στο Eurogroup θα αυξήσουν την μεταβλητότητα.

Οριακά ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με το διετές ομόλογο να σημειώνει άνοδο στο 5,5% και το δεκαετές να σημειώνει άνοδο 5,7%.

Η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται στο κατά πόσο θα γεφυρωθούν οι διαφορές Γερμανίας - ΔΝΤ, το οποίο εμμένει στη θέση ότι δεν θα καταθέση πρόταση συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα στο ΔΣ του, χωρίς να έχει σαφέστερες δεσμεύσεις στο θέμα του χρέους.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-1,36% στα 2,18 ευρώ), της Ελλάκτωρ (-1,32% στα 1,49 ευρώ) και της Motor Oil (-0,93% στα 17,02 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 783,34 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,11%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,15 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 24 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,26%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ιντερτέκ +29,25% και της Attica Bank +9,17%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Moda Bagno -29,94% και της Γενική Εμπορίου -12,22%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider