Χρηματιστήριο : Διόρθωση με το βλέμμα στην Wall Street 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο : Διόρθωση με το βλέμμα στην Wall Street 

Με πτώση άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω ρευστοποιήσεων σε όλες τις κεφαλαιοποιήσεις.

Για ήπια διόρθωση που σχετίζεται περισσότερο με την κατοχύρωση κερδών και λιγότερο με τις εξελίξεις στο ελληνικό προγράμμα μιλούν χρηματιστηριακοί αναλυτές, υπογραμμίζοντας πως η πτώση της Wall Street δημιουργεί κλίμα και εκτός ΗΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό πως αν κα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ ενέκρινε τη μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 1,2 δις. ευρω στο ποσό των 45,3 δισ. ευρώ οι τραπεζικές μετοχές δεν αντέδρασαν ανοδικά.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ (-1,82% στα 7,55 ευρώ), της ΕΧΑΕ (-1,64% στα 5,39 ευρώ), του ΟΛΠ (-1,66% στα 14,21 ευρώ) και της ΔΕΗ (-1,46% στα 4,06 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 784,30 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,61%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,15 εκατ. ευρώ.Ανοδικά κινούνται 11 μετοχές, 34 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,68%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Fieratex +9,39% και της Attica Bank +5,88%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Audiovisual -9,72% και Unibios-8,28%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider