«Μάχη» για τις 790 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάχη» για τις 790 μονάδες στο Χρηματιστήριο

«Πεδίο μάχης» μεταξύ πωλητών και αγοραστών έχουν γίνει οι 790 μονάδες στη συνεδρίαση της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τους τραπεζικούς τίτλους να εξακολουθούν να προσφέρουν στηρίξεις στην αγορά.

Θετικά συμβάλει στην επενδυτική ψυχολογία η χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγγκελα Μέρκελ καις την οποία εξετάσθηκε το ζήτημα του ελληνικού χρέους με τους δύο ηγέτες να συμφωνούν ότι «είναι αναγκαία και εφικτή η εξεύρεση λύσης στο προσεχές Eurogroup».

Πάντως, «τροχιοδεικτικά» για το τι θα πρέπει να αναμένουμε από το Eurogroup της 22ας Μαΐου θα δώσει σήμερα νωρίς το απόγευμα κοινοτικός αξιωματούχους από τις Βρυξέλλες, με γνώση όλων όσων συζητήθηκαν στο EuroWorking Group της Δευτέρας.

Κατά την ελληνική κυβέρνηση η προεργασία που έχει ήδη γίνει θα επιτρέψει στο Eurogroup της 22ας Μαΐου να λάβει μια απόφαση - ή στη χειρότερη των περιπτώσεων μια προκαταρκτική απόφαση- για τους ακριβείς τρόπους ελάφρυνσης του χρέους που θα γίνει ακόμη πιο συγκεκριμένη έως τις 15 Ιουνίου και το Eurogroup του Λουξεμβούργου.

Είναι ενδεικτικό πως το διετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 5,3% και το δεκαετές είναι σήμερα στο 5,6%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Εθνικής (+1,57% στα 0,323 ευρώ), της Eurobank(+1,42% στα 0,928 ευρώ) και της Πειραιώς (+1,30% στα 0,233 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 791,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,29%. Ανοδικά κινούνται 29 μετοχές, 12 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,04%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος +9,82% και Παϊρης+6,80%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Εκτέρ-10,68% και Aegean Airlines-3,59%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider