Η Μέι «κοκκινίζει» τις ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μέι «κοκκινίζει» τις ευρωαγορές

Στο «κόκκινο» βυθίστηκε το βρετανικό χρηματιστήριο, μετά από την απρόσμενη ανακοίνωση της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να προχωρήσει σε εκλογές στις 8 Μαΐου.

Όπως φάνηκε η είδηση των μη προγραμματισμένων ανακοινώσεων βρήκε τις αγορές απροετοίμαστες, αφού από την πρώτη στιγμή που οι φήμες για πρόωρες εκλογές είδαν το φως της δημοσιότητας ο FTSE 100 κατέγραψε πτωτική πορεία.

Αυτή την ώρα ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,63% στις 7.209,51 μονάδες, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνται και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πτωτικά κατά 0,92% κινείται και ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, στις 3771,21 μονάδες ενώ εδαφος έναντι του δολαρίου κερδίζει η στερλίνα.


Οι ανακοινώσεις της βρετανίδας πρωθυπουργού έχουν κοκκινήσει και τις λοιπές ευρωπαϊκές αγορές. Αναλυτικότερα ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 1,22% ενώ απώλειες 0,42% καταγράφει και ο ο γερμανικός DAX. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,40%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 "διολισθαίνει κατά 1,01% και ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώνεται 0,99% χαμηλότερα.

Τα ταμπλό υπογραμμίζουν πως οι αγορές βιώνουν μια περίοδο καθολικής αβεβαιότητας αφού οι γενικές εκλογές στη Βρετανία θα έλθουν μετά από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, με τον πρώτο γύρο να είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή στις 23 Απριλίου.

Το κρίσιμο διάσημα εντείνουν και οι εξελίξεις στην Τουρκία, όπου η επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα ώθησε στους δρόμους χιλιάδες πολίτες ενώ έφερε στο τραπέζι του διαλόγου μέχρι και τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού πως ο κύβος ερρίφθη κι η συνταγματική αναθεώρηση θα προχωρήσει το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος παραμένει ανοιχτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider