Πτωτικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με μικρή πτώση άνοιξε τη Μεγάλη Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές.

Στο επίκεντρο των πωλήσεων βρίσκονται οι τραπεζικοί τίτλοι οι οποίοι χθες «έτρεξαν» περισσότερο σε σχέση με άλλες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Folli Follie (+3,26% στα 19,00 ευρώ), της Lamda Development(+0,86% στα 4,67 ευρώ) και της Coca Cola HBC (+0,74% στα 24,16 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 683,86 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,19%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,69 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 15 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως εαν δοθεί θετικό σήμα την επόμενη εβδομάδα στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ για το ζήτημα του χρέους τότε η αγορά μπορεί να αποκτήσει δυναμική προσέγγισης των 720 μονάδων.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,12%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ιντερτέκ+10,32% και Folli Follie +3,26%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Centric Συμμετοχών -13,71% και Χαλκόρ -2,93%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider