Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Το πρώτο Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού διοργανώνει το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη 19 Απριλίου.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του ΠΑΠΕΙ, και προέδρου του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικόλαου Φίλιππα.

Όπως έχει επισημάνει πρόσφατα στο insider.gr ο δρ Φίλιππας, η χώρα μας παρουσιάζει σχετικά μέτρια ποσοστά χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού –μια έννοια που περιλαμβάνει τις βασικές έννοιες που είναι απαραίτητες για απλές οικονομικές λειτουργίες, όπως να πάρουμε ένα δάνειο, να κατανοήσουμε το οικονομικό πρόγραμμα μιας κυβέρνησης ή να σχεδιάσουμε τη συνταξιοδότησή μας.

Η άγνοια, όμως, σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού όσον αφορά στις βασικές οικονομικές έννοιες συνεπάγεται άστοχη και, συχνά, ανεύθυνη οικονομική διαχείριση και στην Ελλάδα έχουμε δει πολλά τέτοια παραδείγματα, όπως για παράδειγμα η φούσκα του χρηματιστηρίου το 1999.

Αντίθετα, τα άτομα που είναι σωστά καταρτισμένα είναι σε θέση να λαμβάνουν πιο αποτελεσματικές αποφάσεις αναφορικά με τις αποταμιεύσεις, τις επενδύσεις αλλά και τη συνταξιοδότησή τους, τονίζει ο κ. Φίλιππας.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου ξεκινά περιλαμβάνει τις τοποθετήσεις των παρακάτω εισηγητών:

  • Πάνος Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ
  • Δρ Νικόλαος Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του ΠΑΠΕΙ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού
  • Δρ Γιώργος Πάνος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης
  • Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος PROFIT
  • Δρ Παναγιώτης Ανδρέου, Επίκουρος Καθηγητής, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Κ. Βάσια Τζώρα, υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιά

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider