Χρηματιστήριο: Κινήσεις πέριξ των 680 μονάδων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Κινήσεις πέριξ των 680 μονάδων

Στην περιοχή των 680 μονάδων κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Μεγάλης Τετάρτης το Χρηματιστήριο Αθηνών με την επενδυτική παρουσία να είναι αναιμική ως απότοκο της εορταστικής περιόδου και κυρίως του γεγονός πως φέτος συμπίπτουν το Πάσχα των Ορθοδόξων με το Πάσχα των Καθολικών.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων διατηρούνται στα χαμηλότερα επίπεδα 100 ημερών με το δεκαετές ομόλογο αναφοράς να καταγράφει απόδοση 6,6%. Ζητούμενο για τους επενδυτές είναι η ένταξη της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, κάτι που θα εξαρτηθεί όμως από το χρόνο της λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και το πώς αυτές θα αξιολογηθούν από την κεντρική τράπεζα, η οποία θα τρέξει τη δική της ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ (+0,99% στα 7,16 ευρώ), της Lamda Development (+0,85% στα 4,73 ευρώ) και του ΟΠΑΠ (+0,56% στα 8,97 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 679,65 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,06%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,11 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 29 μετοχές, 20 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,54%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Unibios +29,98% και Δρομέας +28,26%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Τεχνική Ολυμπιακή -3,68% και Ιατρικό -1,84%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider