Σε υψηλά επίπεδα έτους το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά επίπεδα έτους το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με κέρδη άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη κινούμενο σε υψηλά επίπεδα έτους με τους επενδυτές να εξακολουθούν να τοποθετούνται σε τραπεζικές μετοχές διαβλέποντας πως το κλείσιμο της αξιολόγησης θα βελτιώσεις τις προοπτικές τους.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 673,96 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,95%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,45 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 34 μετοχές, 12 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή στο EuroWorking Group, όπου εάν διαπιστωθεί πρόοδος τότε τα κλιμάκια των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM θα επανέλθουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών στελεχών (Staff Level Agreement).

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι Eurobank (+2,06% στα 0,595 ευρώ) και Πειραιώς (+1,70% στα 0,179 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,76%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,29%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Νηρεύς+6,28%, Q&R +5,03% και Creta Farm +3,53%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Audiovisual -4,30%, Κλουκίνας-Λάππας -3,85% και Πετρόπουλος -1,57%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider