Η «διαρκώς ανοικτή» διαπραγμάτευση βαραίνει το ΧA

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η «διαρκώς ανοικτή» διαπραγμάτευση βαραίνει το ΧA

Προσπάθεια να μη χάσει τις 630 μονάδες κάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα των συναλλαγών της Παρασκευής, με τους τραπεζικούς τίτλους να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων και την επενδυτική ψυχολογία να επιβαρύνεται από το γεγονός ότι η ελληνική διαπραγματευτική αποστολή αναχώρησε από τις Βρυξέλλες για την Αθήνα χωρίς να έχει αποσπάσει μια συμφωνία για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών.

Κοινοτικές πηγές αν και δεν μετέδιδαν εικόνα ρήξης ανέφεραν πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως: «Κάποια πρόοδος σημειώθηκε στο γύρο των διαπραγματεύσεων αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μεταξύ όλων των πλευρών από τις έδρες τους με στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση».

Η προσοχή είναι στραμμένη και στη Ρώμη και στις δηλώσεις που αναμένεται να κάνει από εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός , ο οποίος χθες απέστειλε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους προεδρεύοντες στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, Γιόζεφ Μουσκάτ και Πάολο Τζεντιλόνι επιστολή, ζητώντας να απαντήσουν στο κατά πόσο το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, ειδικά σε ότι αφορά στις εργασιακές σχέσεις και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ή εάν ισχύει για όλα τα κράτη μέλη εκτός της Ελλάδας.

Στον τραπεζικό κλάδο η Eurobank υποχωρεί κατά 4,20% στα 0,502 ευρώ, η Πειραιώς κατά 3,82% στα 0,151 ευρώ, η Εθνική κατά 3,64% στα 0,212 ευρώ και η Alpha Bank υποχωρεί κατά 2,50% στα 1,56 ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 635,46 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,74%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,75 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 29 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,95%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ιντρακάτ+23,08%, Δρομέας+9,,68% και Q&R+8,02%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Mevaco-5,00%, Γενική Εμπορίου -4,23% και Eurobank-4,20%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.