Σε στάση αναμονής το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε στάση αναμονής το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με ισχνά κέρδη άνοιξε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στις συναντήσεις των Βρυξελλών.

Αν και η κυβέρνηση επιδίδεται σε κινήσεις υψηλού ρίσκου υπό τη διπλή πίεση των απαιτήσεων των δανειστών και των εσωκομματικών αντιδράσεων που θα προκαλέσει η επίτευξη συμφωνίας και στη βάση αυτή συνέδεσε την πορεία της διαπραγμάτευσης με την επετειακή Σύνοδο της ΕΕ στη Ρώμη, διαμηνύοντας ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει με το κείμενο της διακήρυξης της Συνόδου, ωστόσο η στάση αυτή δεν προκαλεί ανησυχία στις αγορές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+1,44% στα 4,93 ευρώ) και της Aegean Airlines (+1,13% στα 7,19 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 643,08 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,16%.Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 23 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,13%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κυριακίδης Η.-F.H.L +7,40% και Κλουκίνας-Λάππας+3,41%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Moda Barno-28,81% και Εβροφάρμα -6,23%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.