Το «διαδικαστικό» Eurogroup φέρνει πωλήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το «διαδικαστικό» Eurogroup φέρνει πωλήσεις

Χαμηλότερα των 640 μονάδων κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Δευτέρας το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να εμφανίζονται νευρικοί προεξοφλώντας ένα άκαρπο Eurogroup. Ανησυχίες προκαλούν και οι διαρροές από την πλευρά της συμπολίτευσης για εκλογές σε περίπτωση που η συμφωνία δεν κλείσει έως τα τέλη Απριλίου.

Το οικονομικό επιτελείο προσέρχεται στο σημερινό Eurogroup με στόχο να διαπιστωθεί πρόοδος στη διαπραγμάτευση, κάτι που θα επιτρέψει την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για τη συνέχιση των συζητήσεων. Εάν τα κλιμάκια των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚ και ESM δεν επιστρέψουν στην Αθήνα αυτό αναμένεται να πυροδοτήσει νέες πιέσεις τόσο στη χρηματιστηριακή αγορά όσο και στην αγορά ομολόγων.

Σήμερα η απόδοση του διετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,4% και του δεκαετούς στο 7,4%.

Πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές. Η Εθνική υποχωρεί κατά 4,84% στα 0,236 ευρώ, της Πειραιώς υποχωρεί 3,64% στα 0,159 ευρώ, η Alpha Bank κατά 2,45% στα 1,59 ευρώ και η Eurobank σημειώνει πτώση 1,61% στα 0,551 ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 638,28 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,01%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,78 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 22 μετοχές, 37 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,00%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,84%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Επίλεκτος+6,86% και ΙΑΣΩ+3,26%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Centric Συμμετοχών -8,82% και Ιντρακάτ -7,18%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.