Επιφυλακτικοί επενδυτές, χαμηλός τζίρος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικοί επενδυτές, χαμηλός τζίρος

Σταθεροποιητικά κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Η είδηση των Financial Times πως οι συντηρητικοί στο Κογκρέσο των ΗΠΑ πιέζουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μπλοκάρει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και οι χαμηλές προσδοκίες για το αποτέλεσμα της μεσημεριανής τηλεδιάσκεψης του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) εν όψει του Eurogroup της 20ης Μαρτίου κρατούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές.

Το διετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 8,3% και το δεκαετές κινείται στο 7,3%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-0,79% στα 22,63 ευρώ), της Σαράντης (-0,67% στα 10,32 ευρώ) και της Motor Oil (-0,46% στα 15,28 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 637,27 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,18%. Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 17 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές .Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,77 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,06%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,97%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Minerva +29,66% και Ευρωσύμβουλοι +10,20% και Mermeren +9,93%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Καράτζη -4,53%, ΟΛΘ -1,84% και Flexopack -1,38%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider