Κέρδη στο Χρηματιστήριο δια χειρός Ρούτε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στο Χρηματιστήριο δια χειρός Ρούτε

Το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές οδηγεί ανοδικά στο άνοιγμα των συναλλαγών της Πέμπτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αποτιμούν το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών ως υποστηρικτικό για την ελληνική οικονομία.

Μπορεί τα νέα από το μέτωπο της αξιολόγησης να μην είναι υποστηρικτικά, ωστόσο η αγορά βρίσκει στήριξη στην επενδυτική σταθερότητα που εμπεδώνει η επικράτηση Ρούτε στην Ολλανδία. Χαρακτηριστικό της ψυχολογίας αυτής είναι και η σημαντική ενίσχυση του ευρώ στις αγορές συναλλάγματος.

Ανοδικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή της Πειραιώς ενισχύεται κατά 1,89% στα 0,162 ευρώ, η Eurobank κατά 1,81% στα 0,563 ευρώ, η Alpha Bank ενισχύεται κατά 1,23% στα 1,64 ευρώ και η Εθνική σημειώνει άνοδο 0,84% στα 0,240 ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 635,30 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,37%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,27 εκατ. ευρώ.Ανοδικά κινούνται 41 μετοχές, 9 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές.

Για τεχνική αντίδραση που θα έχει αξία μόνον έαν η αγορά οδηγηθεί άνω των 640 μονάδων κάνουν λόγο χρηματιστηριακοί αναλυτές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,63%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου +9,76% και Επίλεκτος +5,32%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Καράτζη -7,17% και Profile -3,78%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider