Απώλειες στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στη Βουλή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στη Βουλή

Με απώλειες κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στην ενημέρωση του πρωθυπουργού για τη συμφωνία στο Eurogroup.

Η αναφορά του Πρωθυπουργού ότι δεν συμφωνεί με την αναγκαιότητα αλλαγής μίγματος πολιτικής και ότι στις διαπραγματεύσεις θα επιδιωχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός δεν ακούστηκαν εύηχες στους επενδυτές, οι οποίοι ωστόσο δεν προχωρούν σε επιθετικές ρευστοποιήσεις. Σταθεροποιητικές τάσεις άλλωστε καταγράφονται και στην αγορά ομολόγων, με το δεκαετές ομόλογο να σημειώνει απόδοση 7,3%.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει της επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα και της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-1,64% στα 0,180 ευρώ), της Τιτάν (-1,31% στα 22,10 ευρώ) και του ΟΠΑΠ (-1,18% στα 8,40 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 646,42 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,48%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,59 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 35 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,71%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,31%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα +10,00%, Επίλεκτος +9,66% και ΣΕΛΟΝΤΑ +6,38%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Unibios -16,30%, Logismos -9,86% και Μουζάκης(κ) -9,66%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider