Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητικό άνοιγμα με το βλέμμα στο Βερολίνο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητικό άνοιγμα με το βλέμμα στο Βερολίνο

Σταθεροποιητικά κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τετάρτης το Χρηματιστήριο Αθηνών με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στο Βερολίνο και στη συνάντηση της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Αν και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται πτωτικά, καταγράφονται ήπιες ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές που σχετίζονται με την αποκόμιση των κερδών των προηγουμένων ημερών. Το διετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 8% και το δεκαετές ομόλογο αναφοράς απόδοση 7,1%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Grivalia Properties(-2,03% στα 7,74 ευρώ) και της Εθνικής (-1,23% στα 0,242 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 653,66 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,24%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,45 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 15 μετοχές, 26 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,19%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,13%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Επίλεκτος+9,82% και ΕΛΠΕ+4,03%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Moda Bagno-29,87% και Q&R -13,25%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider