Άλμα 100 μονάδων «βλέπουν» οι αναλυτές ενόψει συμφωνίας

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα 100 μονάδων «βλέπουν» οι αναλυτές ενόψει συμφωνίας

«Ακραία ανοδική αντίδραση» αναμένουν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη παράγοντες της αγοράς, μετά τον λευκό καπνό στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη στη σημερινή συνεδρίαση διέρρευσαν τόσο από ευρωπαϊκές όσο και από κυβερνητικές πηγές πληροφορίες για υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης στην απαίτηση των δανειστών για προνομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018, καθώς και πιθανή επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως σχολιάζει στο insider.gr ο κ. Δημήτρης Τζάνας, διευθυντής Επενδύσεων της Κύκλος Χρηματιστηριακή, δεδομένης της αναγγελίας της άμεσης επιστροφής των κλιμακίων στην Ελλάδα ο γενικός δείκτης μπορεί να καταγράψει άλμα έως και 5% στην αυριανή συνεδρίαση. Τη Δευτέρα, το ΧΑ έκλεισε με κέρδη 1% στις 645,95 μονάδες, με τζίρο 42 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Τζάνας επισημαίνει ότι η ελληνική αγορά είναι «υπερπουλημένη» εδώ και πολύ καιρό και είναι επόμενο να αναμένει κανείς ράλι σε περίπτωση που κλείσει επιτυχώς η αξιολόγηση, διαλύοντας τα σύννεφα αβεβαιότητας που έχουν πυκνώσει πάνω από την Αθήνα τις τελευταίες εβδομάδες.

«Το χρηματιστήριο είναι υπερπουλημένο, μετά από μακρά περίοδο συσσώρευσης μετά το Brexit. Η τελευταία θετική αντίδραση σημειώθηκε μετά την εκλογή Trump, με ώθηση από το εξωτερικό, και διήρκησε το πολύ έναν μήνα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για ράλι έως και 100 μονάδων το επόμενο διάστημα, εφόσον δρομολογηθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Το βέβαιο είναι, σημειώνει ο κ. Τζάνας, ότι οι δανειστές αποφάσισαν να «τα βρουν» στο ελληνικό ζήτημα, εν όψει των εκλογών στη Γερμανία και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντός του έτους.

Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο την Τρίτη. Οι εκτιμήσεις της αγοράς είναι ότι τόσο η Λαγκάρντ όσο και η Μέρκελ έχουν προσωπικούς –πολιτικούς– λόγους για εύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα ώστε να ξεπεραστεί διαλυθούν οι φόβοι περί Grexit που σκιάζουν την ΕΕ το τελευταίο διάστημα.

«Το Χρηματιστήριο Αθηνών δικαιούται ένα ανοδικό ξέσπασμα μετά από τόσους μήνες που είναι υπερπουλημένο», καταλήγει ο κ. Τζάνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider