Πτωτικά κινούνται οι μετοχές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά κινούνται οι μετοχές

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, λόγω της υποχώρησης των τραπεζών και της προειδοποίησης της Essentra για την κερδοφορία της.

Στις 10:19 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,7%, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές αντέδρασαν στη ρητορική προστατευτισμού του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά την ορκωμοσία του την Παρασκευή.

Αναλυτικότερα ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες κατά 0,91% στις 11.524 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει μείωση κατά 0,88% στις 7.135 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,86% στις 4.808 μονάδες.

Η μετοχή της βρετανικής εταιρίας προϊόντων διήθησης Essentra σημείωσε πτώση 12% αφού προειδοποίησε ότι τα ετήσια προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της θα διαμορφωθούν κοντά στις κατώτερες προβλέψεις της ή θα είναι και ακόμα χαμηλότερα από αυτές.

Η μετοχή της ασφαλιστικής Generali σημείωσε άνοδο 4,6%. Η ιταλική εφημερίδα La Stampa ανέφερε το Σάββατο ότι η Intesa Sanpaolo θα μπορούσε να αποκτήσει ποσοστό στην Generali, ενδεχομένως σε συνεργασία με τη γερμανική ασφαλιστική Allianz, η οποία αναζητά στόχους εξαγοράς.

Η Allianz σημείωσε νωρίτερα πτώση 1,5%, ενώ η Intesa Sanpaolo υποχώρησε κατά 2,3%, παρασύροντας τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο σε απώλειες 2,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider