Επιφυλακτικό άνοιγμα για το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικό άνοιγμα για το Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά άνοιξε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον τζίρο των συναλλαγών να είναι ισχνός και τους επενδυτές να εμφανίζονται για ακόμη μια συνεδρίαση επιφυλακτικοί.

Παράγοντες της αγοράς θεωρούν πως η δήλωση Schaeuble πως η Γερμανία δεν θα στηρίξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, αν το ΔΝΤ δεν μπει στο Μνημόνιο είναι ένα τελεσίγραφο που θα επιταχύνει την κυβερνητική υπαναχώρηση.

Οι ίδιοι εκτιμούν πως μπορεί η συνολική πρόταση της κυβέρνησης για τη συμφωνία-πακέτο που θα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση και η οποία θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες στους Θεσμούς να επιταχύνει τις εξελίξεις.

Πάντως, σημειώνουν πως το ΔΝΤ είναι αυτό που θα μιλήσει τελευταίο και το οποίο θα καθορίσει εν πολλοίς τις εξελίξεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνουν άνοδο με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις μετοχές της Eurobank (+2,55% στα 0,644 ευρώ), της Grivalia Properties (+1,25% στα 8,10 ευρώ) και της Σαράντης (+1,24% στα 10,62 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 644,06 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,24%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 2,68 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 19 μετοχές, 17 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,43%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Q&R +7,62% και Παπουτσάνης +3,63%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αφοί Κορδέλλου -8,78% και Attica Bank -2,56%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider