Η υποχώρηση της κυβέρνησης δίνει ώθηση στο Χρηματιστήριο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η υποχώρηση της κυβέρνησης δίνει ώθηση στο Χρηματιστήριο

Με κέρδη άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να αποτιμούν θετικά τις πληροφορίες για τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβει η κυβέρνηση για να κλείσει τη διαπραγμάτευση.

Η επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη για μετά το 2018 με ταυτόχρονη περιγραφή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος είναι μια εξέλιξη που εκτιμάται πως θα μπορούσε να δώσει ένα καθαρότερο ορίζοντα στους επενδυτές. Οι ίδιοι αποτιμούν την κυβερνητική υπαναχώρηση ως ένδειξη πως η αξιολόγηση θα κλείσει εντός χρόνου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 645,66 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,49%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,55 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, 14 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (+2,13% στα 1,44 ευρώ), της Εθνικής (+1,67% στα 0,244 ευρώ), της Μυτιληναίος (+1,62% στα 6,26 ευρώ), της Σαράντης (+1,31% στα 10,80 ευρώ) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,29% στα 2,36 ευρώ).

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως εντός της ημέρας θα καταδειχθεί το εάν πρόκειται για προσπάθεια ανάκτησης δυναμικής ή για τεχνική αντίδραση, δεδομένου ότι μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες 3,41%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,39%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,70%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλουκίνας-Λάππας +7,14% και Attica Bank+5,00%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κέκροψ -9,82% και Ελαστρον -8,85%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider