Χρηματιστήριο: Με δειλά βήματα σε υψηλότερα επίπεδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Με δειλά βήματα σε υψηλότερα επίπεδα

Διαδικαστικού χαρακτήρα αποδείχτηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την αγορά να κινείται με δειλά βήματα σε υψηλότερα επίπεδα και ανακτά ενδοσυνεδριακά τις 670 μονάδες. Βασικό χαρακτηριστικό των συναλλαγών ήταν η απουσία επενδυτών, καθώς οι ελάχιστες πράξεις που έγιναν αφορούσαν κυρίως εντολές των market makers.\

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως η αγορά δεν αποτίμησε θετικά τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου Pierre Moscovici και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, κάτι που σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς σημαίνει πως η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί. Αρνητικά συνέβαλε στο επενδυτικό κλίμα και το πτωτικό άνοιγμα των αμερικανικών αγορών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Motor Oil (+3,35%), της Eurobank (+2,19%) και της Βιοχαλκο (+1,38%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 665,21 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,28%. Ανοδικά κινήθηκαν 57 μετοχές, 44 πτωτικά και 154 παρέμειναν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 31,68 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 50,2 εκατ μετοχές.

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (17,7 εκατ. τεμάχια) και Πειραιώς (13,2 εκατ. τεμάχια).Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (5 εκατ. ευρώ) και Εθνικής (4,6 εκατ. ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,55%.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Χαϊδεμένος +17,20%, Ανδρομέδα +10,43% και Space +9,98%.Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Δρομέας -9,65%, Μουζάκης -9,52% και Μινέρβα -9,09%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider