Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη εν μέσω επιλεκτικών ρευστοποιήσεων σε δεικτοβαρείς μετοχές. Η αγορά δείχνει στο άνοιγμα των συναλλαγών αδυναμία να προσεγγίσει τις 660 μονάδες, ωστόσο μέλλει να καταδειχθεί το εάν θα ανακτήσει τη δυναμική της.

Δεδομένου ότι η ειδησιογραφία γύρω από τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι περιορισμένη η τάση δίνεται από επιχειρηματικές κυρίως ειδήσεις. Τόσο η απόδοση του διετούς όσο και του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου είναι στο 6,9%, με τις συναλλαγές στην ελληνική αγορά ομολόγων είναι ισχνές, κάτι που δείχνει την απροθυμία των επενδυτών να αναλάβουν ρίσκο.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+4,35% στα 1,20 ευρώ), της ΕΧΑΕ (+1,24% στα 4,89 ευρώ) και της Coca Cola HBC (+1,12% στα 20,79 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 657,35 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,11%. Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 13 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,05 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,15%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Εβροφάρμα +7,38%, ΕΛΤΟΝ +3,27% και Νηρεύς +2,81%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Q&R -9,97%, Ιατρικό Αθηνών -9,62% και Εκτέρ -4,43%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider